23/9 Hältan borta

Ikväll när jag var till stallet så sprang jag lite mer med Flower, och hältan var faktiskt som bortblåst! Herregud vad skönt om det faktiskt var så enkelt som en stukning i hagen! Jag tog henne även på volten i bägge varv och sprang på vägen med henne som avslutning. Nån dag med promenader så är hon redo att ridas igen:) och eftersom att tiden är så knapp för mig så hoppas jag att min kompis Katarina kan rida Flower lite åt mig så att hon kommer igång. Jag hoppas att både jag och Katarina kan få tävla lite till våren och sommaren, det är ju faktiskt typ 5 år sedan jag tävlade sist! 
 
 
 
 
 
 
 
 

22/9 besök

Hallå hallå! Idag hade jag och Tindra besök av Elin och Joline. Jag passade på att göra äppelpaj när hon sa att de ville komma och klantig som jag är så höll jag nästan på att glömma den i ugnen! Dock kom jag på det i sista sekunden och kunde rädda den:) Vi tog även en promenad också, superhärligt. Nu sover tindra en stund för hon blev så trött av allt bus och jag ser på tv under tiden. 
 

21/9 Ingen ridning!

Tjohej! Igår när jag kom till stallet efter en vecka borta pga sjukdom så hade jag med mig Katarina, hon skulle prova sin dressyrsadel på flower och hon ville även provrida också eftersom att hon har sålt sin ponny nu. Självklart upptäckte vi att hon var halt... Haltade rejält på både höger fram och bak så vi antog att hon hade ramlat i hagen. Det var bara att packa ihop oss och åka hem igen. Ville inte ta ut veterinär än heller då det uppkom så plötsligt. Idag mådde hon däremot såååå mycket bättre och hältan var nästan helt borta så jag hoppas på att den försvunnit helt om några dar och att det bara var en stukning. Annars får hon besöka farbror doktorn! 
 
Tjockismagen!!:D

20/9 Rida

Idag hänger Katarina med till stallet och rider dressyr på flower! Det var ett år sen hon red på flower sist och mycket har hänt med henne sedan dess. Jag hade precis hämtat henne från fodervärden och hom var ett benrangel med skeva fötter och bitmärken på kroppen. Nu är hon vacker som en dag och det ska bli så roligt att börja rida ordentligt igen snart:)
 
Bjuder på bilder från Katarinas och flowers första ridtur!
 
 
 
 

13/9 Bowling!

Ikväll vart det en utgång med Katarina, Nicklas och Joel! Vi bowlade på Play Palace och det var förvånansvärt rimligt med tanke på att det bara var vi 4 där:) det blev en drink eller två och några öl också;) man får passa på när man är "mammaledig" hihi! Får se hur man mår i morgon dock!
 
 

12/9 snart!

Lite närmare färdigställning;)
 
 

11/9 Renovering

Yes! Vårat vardagsrum börjar verkligen bli så himla klart! Nu monterar vi ihop soffa och bänkar och bord. Nät jag pyntat med inredningsprylar så ska ni gå se resultatet! Ska ge er en visning av mitt hem någon dag framöver också. Sedan vi flyttade hit för ett åt sen så har vårat hem bokstavligt talat varit en byggarbetsplats. Vi har bott med hammare och byggsågar i vårat kök och vardagsrum och vi har fått trängas i en liten tvåsits när vi sett på tv! Gud vad jag längtar tills allt blir klart! Här får ni bilderna.
 
 
 

11/9 Poem #5 You are beautiful

You are beautiful 
Not only because of the curve of your hips 
Or the shape of your body 
Not only because of the fullness of your lips 
Or the curl of your eye lashes 

You are beautiful because you want to be 
You are beautiful because God made you that way 
You are beautiful because in your eyes 
There is no one more beautiful than you

10/9 Badhuset

Idag har jag, Tindra, Elin och Joline åkt till Torsby och där besökte vi Torsbybadet. Det här har varit den bästa dagen i min dotters liv och det kommer absolut att bli många fler besök på badhuset framöver. Tindra och Joline plaskade runt i vattnet och det kändes så gott i mitt mammahjärta att se henne så lycklig:D Efteråt tog vi oss en fika och åkte in till Ica i Torsby för att köpa tom kha krydda för det finns inte i Sunne. När vi var påväg hem till Sunne kan ni ju gissa vad vi insåg efter några km;)? Elins telefon var borta! Jag ringde till den och det snälla butiksbiträdet på Ica hade det till reda så vi vände tillbaka och hämtade det:) efter denna dag var min dotter jättetrött och nöjd:)
 
 
 
 
 

10/9 Poem #4 The earth

Everything providepd for in the game
Equally true for the battle of the earth 
All things bright and beautiful, 
big and small, tall and short
Ready for the taking

Looking up seeing the stars, bright and beautiful
Looking down seeing the earth, dressed to the nines
With all things bright and beautiful 
The ugly dominated by the shadows 
Only to brighten up by the bright of day
With nothing changed but very true to origin

Time to sow and reap wide like the goal posts
All roads leading to Rome in the picking 
But the race measured by will and reluctance
By the vintage point some outstrip all
Amassing wealth beyond believe
Some lost the race by the fall of the candle

9/9 Min kära lilla ponny

Well, eftersom jag berättat om min familj och min stora häst så kan jag lika gärna berätta att jag faktiskt har en ponny till! En D-ponny som heter Remember Me. Henne köpte jag för 9 år sedan, och henne har jag tävlat upp till Regional med. Hon är 143 cm och är efter Lofty Roderic och undan Julie. Detta är mitt allt på joden verkligen men nu har jag kommit till en punkt i livet där jag inte kan ha kvar henne och nu säljer jag henne! Här har ni länken om ni vill läsa mer om denna underbara ponny:
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=745868
 
 

9/9 Mysdag

Idag har jag och min lilla Tindra tagit oss en liten slappdag! Nicklas kom hem från norge nu i morse så han kom upp å sa hej till oss när vi vaknade. Det är så mysigt så jag vill nästan svimma ;) Efter en hel vecka ifrån varandra så är det ganska efterlängtat. Vi åt frukost allihop och efter det somnade tindra i mitt knä å vi sov båda två i soffan ett tag. Superhärligt när det händer för det är endast få tillfällen som hon gör så nu när hon blivit så stor! Nu sitter hon och leker i babygymmet och kollar på Babblarna på tvn! Min räddare i nöden när man vill få nånting gjort. 
However, idag vet jag inte vad det bjuds på faktiskt mer än att vi säkert hittar på nåt hela familjen. Jag hoppas att jag kan uppdatera med nånting roligt framöver dagen iallafall för det är ju de händelserika inläggen man vill läsa, right? ;)
 
 

8/9 Todays

 
Topp - Carlings
Leggings - Lindex

5/9 Poem #3 Aldrig ska jag sluta älska dig

Jag vet att jag inte är nån skönhet eller så

Om du lämnar mej - kan jag väl det förstå

För vad har jag att att ge dej - som ingen annan har

Jag är inget särskilt - medans du är underbar

 

Aldrig ska jag sluta älska dej

Du är allt jag har och allt jag ber om

Hoppas, tror och vill att du ska hålla fast vid mej

Att du är där för mej, som jag här här för dej

Ge inte upp, ge aldrig upp

Älskar dej så...

4/9 JES Hoppsadel

 
OMG jag tror jag har hittat mina drömmars sadel! Inte till utseéndet men detta verkar vara den enda sadeln som jag någonsin kollat på som verkligen skriker högt att den är proppad av kvalité. Om ni kollar på filmen så får man en genomgång av vad man ska leta efter för att sadeln ska ligga så bra som möjligt på hästen och den här mannen har ju faktiskt skapat en sadeln som formas helt efter hästen den ska ligga på och som är specialbyggd just för oss kvinnor. Modellen som jag önskar går loss på 28 000! Får jag någonsin råd så ska jag köpa en sådan sadel till mig och min fina Flower.
 
          

Varför en Schleese sadel?

Den kommer att spara dig både pengar och tid! Sadeln måttbeställs efter dig och går sedan att forma efter vilken häst du än har i framtiden förutsatt att sadeln inte är alldeles för lång för hästen i fråga.

Du kommer alltså att slippa åka runt och leta sadel så fort din häst musklar på sig eller ändrar form på annat sätt.

Det kan verka som mycket pengar för en sadel men du kommer att kunna ha sadeln i 20 år och delar man 38 000kr med 20 år så blir det 1900kr om året. Då tillkommer kostnad för anpassning 1-4ggr/år beroende på vilken ålder och utbildnings/träningsståndpunkt din häst är i. Men det går lätt och fort att lösa.

Du kommer också att spara pengar på uteblivna veterinärbesök som du istället kan lägga på träning och tävling med en häst som nu kan prestera på sitt max.

JES Jive

 
 
JAG SKA DEFINITIVT SUGA PÅ DENNA ;)

4/9 Poem #2 Oroa dig inte

Oroa dig inte för vad folk tänker om dig,

för det gör dom inte.

Dom har fullt upp med att oroa sig för

vad du tänker om dom...

3/9 Poem #1 Fire and Ice

Some say the world will end in fire, some say in ice.
From what I’ve tasted of desire, I hold with those who favor fire.
But if it had to perish twice, I think I know enough of hate
to say that for destruction ice is also great and would suffice.
 
 

3/9 Hollywood

 

Wow alltså! såg precis ett avsnitt av Svenska Hollywoodfruar och jag måste faktiskt säga att Maria verkligen är så himla störtskön. Den härliga "energi"drinken som hon gjorde till henne och sonen va nog bland det värsta jag skådat! haha. Jag undrar verkligen vad som cirkulerar i hennes huvud hela tiden. Hon verkar ju jättedum och korkad men jag tror faktiskt att hon är riktigt smart. Att ta sig från lilla sverige till att gifta sig med en "Hollywoodman" kräver inte enbart blondt hår och stora tuttar. Att ta sig in i kretsarna bara är ett mysterium. Alla vill ju bli en stjärna och hamna på tv eller film när de söker lyckan och framgången i Hollywood men de är en så liten liten procent som faktiskt lyckas. Då har man antingen talang eller så är man j*vligt smart! Det är dom tjejerna som får chansen att träffa männen. Producenterna, skådespelarna, plastikkirurgerna, mäklarna och alla titlar de nu kan bära! Tycker att de ska ha lite credit för att ha lyckats. Frågan är ju dock om det är för kärleken eller pengarna? Jag är inte säker, men jag tror däremot att kärlek kan växa fram. Kanske är det kärleken till pengarna? att man blir attraherad när man vet att mannen kan försörja och skämma bort en? hmm, det får nog förbli ett mysterium. Mitt liv tänker jag spendera som Värmlandsfru ;) har redan min rika man som skämmer bort mig och skulle aldrig någonsin flytta någon annanstans. Med det sagt får ni en tjusig bild på Maria och gänget!
 
 

3/9 Powerwalk

Eftersom att människan behöver röra på sig för att må bra och vara i god form osv så följer jag strömmen och tänker absolut inte vara sämre själv! Varje dag infinner sig någon form av motion/träning på schemat och idag stod det powerwalk med stora bokstäver på den listan. Jag och tindra åt gröt till frukost och tog sedan en halvtimmes pw runt bruket som går på 6-7 km! Tindra skrattade högt åt mig när jag flämtade upp för de sista två backarna. Stackars mamma... 
 
 
 
 

3/9 Dagens

OUTFIT
 
 
Tröja - Monki
Byxor - Sisters Point

3/9 Indian Flower

För att få detta med presentationer hit och dit överstökat så kör jag med en sista på min häst. Ni kommer ju få se henne många gånger framöver så det är ju bra att få veta vem hon är innan. 
Hon heter Indian Flower men kallas bara för Flower, och hon är ett Engelskt Fullblodssto född 2006 e: Indian Lodge. Flower köpte jag av en slump vintern 2011 (tror jag de var) av en tjej i Forshaga. Ett halvår tidigare hade jag och min kompis varit dit och provridit Flower och hennes bror för att vi senare skulle få dem gratis! Dock fick hon en till intressent på henne och jag ville ju egentligen inte köpa häst och tackade därför för mig. Ett halvår senare fick jag ett mejl av henne. Hon hade då fått Flower tillbaka och eftersom hon inte kund. Ha kvar henne fick jag köpa henne billigt, kunde inte motstå att tacka ja eftersom att man inte får en sådan här chans mer än en gång i livet och nu hade jag blivit erbjuden två gånger!! Hämtade hem henne och provrör henne här hemma vilket resulterade i en handledsfraktur, en knäckt nacke och ett snett vridet bäcken! Mer om det i ett senare inlägg. Nu efter graviditeter och hältor är vi igång igen och jag kan inte vara en lyckligare hästtjej än när jag är med henne!
 
 
 

3/9 Tindra

Nog om mig och mer om min underbara dotter. Tindra Amy Klara heter denna vackra prinsessa. För ett och ett halvt år sedan fick jag reda på att jag var gravid, var då 19 år och hade inga planer på att skaffa barn. Efter några om och men bestämde vi oss ändå att inta nya roller i livet, att bli föräldrar! Wow vilken omställning, från att bara ha sitt eget liv att styra och bestämma över till att helt plötsligt ha ansvaret för ett litet liv till. Men oj så lyckliga vi blev den dagen hon bestämde sig för att träffa mamma och pappa! 29 december 2012 var jag plötsligt MAMMA! Idag är hon 8 månader och vi tar oss an alla utmaningar som livet innebär:) lyckan den som fått ett barn<3
 
 
 

 

3/9 Presentationen!

Yes, nu kör jag igen då! Har nog startat otaligt många bloggar men lyckas inte hitta motivationen att uppdatera då jag aldrig haft något innehållsrikt att skriva om. 
Det har verkligen ändrats för jag fullkomligt sprudlar med ideér och inspirerande tankar som jag verkligen känner att vill dela med mej av till alla! Mitt 20åriga liv innehåller så många olika "kategorier". Jag är både mamma och fästmö, jag har en egen häst som jag köpte av en slump för 2 år sedan! Inte nog med det så bor jag i en villa tillsammans med min familj, bestående av mej, min dotter på 9 månader och min fästman. Här är det jag som inreder! Utöver allt så försöker jag hinna med ett hälsosamt liv med motion, nyttig mat och allt vad det innebär. Toppen på moset är att jag varannan vecka agerar ensam mamma då min pojkvän jobbar i Norge. Här någonstans så försöker jag klämma in lite tid för festande, mina vänner och min "övriga" familj och gissa om det är lätt!? När kvällen kommer vill jag helt enkelt bara slänga ner mig i sängen och somna där. Ja å där var mitt liv inklämt på 10 rader med text, för att få veta mer om mig får man helt enkelt följa min häftiga blogg! Hoppas att jag får inspirera massor av människor.
 
 
 
Dessa bilder bjuder ja på som avslut på inlägget! Jag och mannen i mitt liv.

ellsberg.blogg.se

Jag är en hästgalen morsa som älskar livet och vad det har att erbjuda!

RSS 2.0